4. februar 2011

brok og optimisme

skal lige have et surt opstød ud mellem sidebenene: Jeg står i køkkenet på arbejdet- mindst 3 kollegaer er mødt- 2 står og sniksnakker og der ringer et par telefoner- tilsyneladende hos dem der endnu ikke er mødt- og ingen af dem der siddder ved skrivebordene tager opkaldene- nå jeg trækker en af telefonerne fra køkkenet og det er selvfølgelig til en der er på kursus- nå men der bliver så spurgt efter en anden og ham der ringer op vil forsøge senere-da jeg i forbi farten siger til den kollega der var 2. prioritet at der var et opkald- siger han " nå de ringer nok igen"..... jeg kan ikke ta' det!!!! vi har vel en tlf på skrivebordet for at tage den når den ringer ikk'!
Skal jeg tage det op? HM DET MÅ JEG LIGE TÆNKE OVER!

 Og så til det positive- jeg er startet hos weightwatchers (igen!- gik der jo med godt resultat i 2003= - 15 kg :-) ) men de seneste 2 år efter at jeg fik Josefine er der røget godt 15 kg på især når jeg er fladet ud efter putningen om aften og har "belønnet" mig selv med et eller andet!!!- og i perioden med barsel for Pernille kom der altså også 3 kg på i vintermørket! Så siden sommeren 2006 er jeg blevet næsten 20 kg tungere... hm- det kan mærkes ... men nu er jeg klar og igang- selv om der denne gang 10 % vægttab ned til min kampvægt da vi blev gift i 2009- lidt surt at tænke på- så jeg prøver bare at glæde mig til at kunne passe min vielsesring på den rigtige finger igen- og til at lårene ikke gnider mod hinanden til sommer!
Og holdet jeg går på foregår onsdag kl. 16.45-17.45 i gaden ved siden af job- Dennis vil gerne til skak onsdag aften- så han forsøger at friholde sin mødekalender den aften- og det kommer jo så mig tilgode- da han jo kan hente unger og lave mad! Så er den forhindring ryddet af vejen! Yes! Jeg har så også lullet mig ind i at der ikke var frokostbuffet med salat på jobbet- men er nu begyndt at spise en hel peberfrugt- et par gullerødder, ærter og andet som supplement til rugbrøden til frokost- så det er heller ikke en undskyldning!
Om morgenen har jeg hele tiden spist havregrød mens jeg går en runde med hunden- og slipper for at se børnene svine det tøj til jeg lige har kæmpet dem ned i :-) men dropper nu den "shake" som Dennis de sidste 2 år hver morgen har lavet- den fylder jo også på madregnskabet og er ikke nødvendig- jeg vil hellere gemme de kalorier til senere på formiddagen :-)- og vi har jo frugt på arbejde der kan spises der.  Den næste undskyldning jeg har haft er aftensmaden- TID til at tilberede grøntsager mangler, men hvis jeg supplere mellermmåltidet om eftermiddagen med blomkål, agurk, gulerød eller frugt, så kan ambitionen om grønt til aften jo godt skrues lidt ned, og jeg skal så kun regulere på mængden af mad! Onsdag aften spiste Dennis en hel guldbarre for næsen af mig uden at jeg " måtte" smage- jeg havde travlt med at læse om pointsystemet , som er anderledes ifht 2003- og derfor kræver en indsats og engagement som forstærker "projektet" så her til morgen vejer jeg 600 gr mindre end onsdag morgen. Regnearksnørd som jeg er, har jeg selvfølgelig lavet et diagram med den nedadgående kurve og min målvægt engang til efteråret. Programmet er jo ikke en slankekur men en kostomlægning- og det kunne jeg sagtens leve med både i 2003- 2004, 2005 og 2006- ja faktisk tog jeg kun 3 kg på netto (altså efter at kroppen var normaliseret efter fødslen!) med Pernille - der var åbenbart 16 kg barn, vand, blod, fedt osv som forsvandt på en måned! Den gik ikke 2. gang- og jeg ved jo også at maveskindet tog lidt mere skade anden gang- så håbet om engang nogensinde at veje 60 kg er vist lige optimistik- men 65 kg ligger i midten af det normalvægtige BMI- og så er den anbefalde motion/dag ½ times bevægelse- hvilket jeg kan bilde mig sig ind kan klares med gåture med hunden. Håber på lidt cykling til sommer igen- og måske kunne jeg en gang komme til at løbe bare lidt igen- men ankler og hofter driller grundet gl. skader- så den undskyldning hænger stadig ved- sammen med tidsfaktoren! Men ungerne kræver mindre og Dennis virker til at være mere klar til at tage dem selv eftrhånden- selv om jeg stadig hører hvordan de savner mig når jeg kommer kl. 18.45 ! 
Her på job står der løgplanter i mit vindue og lyserøde primula på reolen- godt nok kæmper de om pladsen med stearinlysene- men lige nu er der hvide lammeskyer på en lyseblå himmel udenfor- så alt ialt bliver det vist en god dag :-)

3 kommentarer:

Tineke sagde ...

Ja men, hep hep herfra!!! Respekt for livsstilsændringen.

Annette sagde ...

Et kursus i telefon-pli vil da nok være passende?
Flot med ændrede spisevaner, som giver resultater... Pøj Pøj med det videre forløb...
- dejligt at høre fra dig igen...

Ellen Kathrine sagde ...

Tak begge to :-) Håber jeg kan bevare gejsten og det kan give lidt energi til privatlivet og de kreative sysler ... har tit tænkt på at dette eller hint skulle skrives på bloggen- men hverdagen og dens følger løb af med 2010 :-(